A termék - HorseStep Mineral by Zinpro A HorseStep etetésével elérhető egészségmegőrzés A HorseStep Mineral adagolása a lova egészségéért Cégünk bemutatása

A lábak egészégének megtartása, sántaság megelőzése, az immunrendszer erősítése és fényes szőrzet kialakulása.

A lovak fizikai és mentális egészségének elengedhetetlen része a jó ásványi anyag ellátás.
A szervezet fejlődése, egészséges működése, valamint a sportos megjelenés nagyban függ az ásványi anyag és vitamin-ellátás mértékétől. Ugyancsak az élet ezen építőkövei befolyásolják a szaporodási teljesítményt és a betegségekkel szemben tanúsított ellenálló képességet.
A napjainkban használt széna vagy legelőfű takarmányok ásványi anyag és vitamin-tartalma kevés a lovak mindennapi teljesítményének ellátásához. Különösen kevésnek tekinthető, ha szoptatásról, sport teljesítményről, vagy az átlagosnál nagyobb fizikai terhelésről van szó.
Fontos tudni, hogy a mikroelemek között olyanok is vannak, amelyek felszívódó képessége szénából, legelőfűből nagyon gyenge. Különösen kiemelendő a cink és a mangán, amelyek az erős lábak és ízületek, valamint a jó pataszerkezet kialakulásában fontos szerepet játszanak. E két mikroelem felszívódó képessége a lovak természetes takarmányából nagyon alacsony (különösen a mangáné).
Külön ki kell emelni a fiatal állatok növekedését. A szilárd szervezet, az erős csontok, a rugalmas és teherbíró ízületek kialakulása már fiatal korban megtörténik. Ha az élet korai szakaszában ezek fejlődése visszamarad, akkor ez rávetheti bélyegét az egész életteljesítményre. Hasonló a helyzet az ízületi porcok tekintetében is. Ha fiatal korban nem alakul ki a porc állomány kellő szilárdsága, felnőtt korban könnyen bekövetkezhet a sántaság egy erősebb terhelés hatására.


a termék | etetésének célja | adagolás | cégünkről

www.mikrotrade.hu/HorseStep

 

 

Zinpro lovak részére a paták egészségének megörzése érdekében