jQuery Carousel

ZINPRO MIKROELEMEK

ÉLESZTŐ

MIKROFEED TERMÉKEK

TERMÉKEK ÁLLATFAJONKÉNT

DD Formula

Lábvég betegségek megelőzésére

A DD Formula felhasználásának célja a lábvégeken előforduló betegségek, így a Dermatitis Digitalis és egyéb fertőző és nem fertőző betegségek kialakulásának megelőzése.

Használatának legfontosabb területe a megelőzés.

Ezen túl a DD Formula kiegészítés javítja a tehenek általános ásványi anyag ellátottságát, ezért etetésének pozitív hatása megnyilvánulhat a termelés más területén is, mint pl. szaporodásbiológiában, a gyulladásos betegségek csökkenésében, így a tőgy- a méhgyulladás területén is.

Sok esetben etetését célszerű már növendék korban elkezdeni.
Ennek oka a következő:
A DD (vagy Mortellaro betegség) első megjelenésének ideje üszőkorban van. Ilyenkor még nem okoz látványos sántaságot, de ha elhanyagoljuk, felerősödik, és ellés után erős lábvég fájdalom jelentkezhet.

A DD Formula már üsző korban visszafogja a betegség kifejlődését és ellés után kevesebb Dermatitis Digitalis betegség jelentkezik. Ha ezt idejében nem tesszük meg, akkor utána sokkal több, és makacsabb lábvég fájdalomra számíthatunk.

A telepi lábegészségügyi program fontos része a DD megelőzés üsző korban. Ha ezt elmulasztjuk, akkor a beellő üszők folyamatos fertőzést jelentenek a bennálló tehén állományra.


Adagolás:
A kívánt eredmény eléréséhez szigorú és pontos adagolásra van szükség. Az etetés pontos beállításához kérje szaktanácsadónk telepre adaptált javaslatát.

 

Lábak karbantartása (PDF)

 

 

bemutatkozás | újdonságok | termékeink | lábegészségügy | kapcsolat | karrier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugrás a Google térképre Ugrás a Google térképre Ugrás a Zinpro honlapjára Ugrás a kezdőlapra