jQuery Carousel

CIKKEK, ÚJDONSÁGOK

Központban a DD

First Step Akadémia, Németország, 2015.

A Drematitis Digitalis elleni küzdelemhez szükséges hogy értsük a betegség kóroktanát, ismerjük a megelőzés lehetőségeit és a gyógyítás módszerét.

Ennek megvitatására szervezte meg a ZINPRO vállalat a First Step Akadémiát április végén Németországban, ahol nemzetközi kutatók és tudományos intézetek szakembereivel közösen ismertette az eredményes védekezés módszerét.

Állíthatjuk, hogy a DD okozta sántaság nagymértékben visszaszorítható, kártétele jelentősen csökkenthető, ha a telepeken alkalmazzák a megelőzés szabályait.

A First Step Akadémia néhány fontos megállapítása a következő:

1. A DD betegséget Treponema baktériumok okozzák.
Dr. Christoph Mülling, a Lipcsei Egyetem professzora szövetminták mikroszkópos vizsgálatával mutatta be, hogy ezek a baktériumok több milliméter mélyen élnek a bőr szövetállományában. A lábfürösztő oldat nem hatol a bőr belsejébe, ezért a fertőzött állatot a lábfürösztés önmagában meggyógyítani nem tudja.

2. A lábfürösztésnek az állatról állatra történő fertőzés megakadályozásában van szerepe.
3. A Zinpro vállalat által kifejlesztett DD Formula nevű premix a bőr szövetállományában fejti ki hatását. Etetése megelőzi a Treponema sp. szaporodását és a DD okozta sebek kialakulását.
4. A megelőzésen van a hangsúly. Amikor a fertőzés fájdalmas seb formájában okoz sántaságot, akkor már egyedi kezelésekre van szükség, ami kerülendő.

5. A lábfürösztésnek nagy fontosságot tulajdonít Dr. Arturo Gomez, a Zinpro vállalat lábegészségügyekért felelős szakembere. A kívánt hatékonyság eléréséhez azonban jól kialakított lábfürösztő medencére és viszonylag tiszta lábakra van szükség. Szennyezett lábak szennyezet oldatban való fürösztése eredménytelen. A fürösztő oldat fajtája kisebb jelentőségű. Sokkal fontosabb a kivitelezés pontossága és ismételten a tisztaság emelendő ki.
6. Fontos, hogy a megelőzés már fiatal korban elkezdődjön (Dörte Döfner, kutatás vezető). A Treponema már néhány hónapos korban fertőz és végigkíséri az állatot egész életében, még ha üsző korban ez sántaság formájában nem is nyilvánul meg. Mivel a DD megelőzése a fő cél, ezért a megelőzést már üsző korban el kell kezdeni.

A First Step olyan lábegészségügyi módszer, ami a témában jártas kutatók javaslatait alkalmazza és ülteti át a gyakorlatba. A First Step program kiterjed a tartási, takarmányozási és lábfürösztési eljárásokra, valamint egy speciális premix etetésére (DD Formula).
A First Step program magyarországi alkalmazója és a DD Formula premix forgalmazója a Mikrotrade Kft.

 

<<<vissza az újdonságokhoz

bemutatkozás | újdonságok | termékeink | lábegészségügy | kapcsolat | karrier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugrás a Google térképre Ugrás a Google térképre Ugrás a Zinpro honlapjára Ugrás a kezdőlapra