Bemutatkozás

Tudomány háttér, Elkötelezettség

Termékeket és módszereket kínálunk az állatok egészségnek védelmére. Programjaink segítik az egészség megőrzését, a szaporodás javítását és a nyereséges termelést. Termékeinkkel ízletes, a modern táplálkozásnak megfelelő élelmiszer állítható elő. 

A Mikrotrade Kft. GMP+ tanúsítvánnyal rendelkezik.

Mikrotrade_GMP+_certificate_2020

Mikrotrade_GMP+_certificate_2023

0 +
Év tapasztalat
0 +
Elégedett ügyfél
0 +
Eredményes kutatás
0 000+
Sikeres projekt

MikroTrade Kft.

Vállalatunk 1997-ben alakult Mikrotrade Kft. néven. Megalakulásának célja a magas szintű ásványi anyag ellátás biztosítása állatok takarmányozásában. Az intenzív termelés és az iparszerű tartási körülmények növelik a mikroelem-ellátással szemben támasztott igényeket. A javított mikroelem-ellátás hatása elsősorban az állatok egészségének javulásában és a hosszú hasznos élettartamban jelenik meg. Céljaink megvalósításához tudományos háttérrel rendelkező vállalat segítségét kértük. Az amerikai Zinpro vállalat kutatásai, nemzetközi elismertsége jó lehetőséget kínált számunkra céljaink eléréséhez.

A Zinpro vállalat kizárólagos forgalmazási jogot adott termékeinek magyarországi és romániai forgalmazására. Együttműködésünk lassan két évtizede töretlen.

Céljaink eléréséhez, állategészségügyi programjaink megvalósításához élesztőkultúra és különböző élesztő származékok használatára is szükség van. Ezen a téren hasznos és gyümölcsöző kapcsolatot építettünk ki egy amerikai vállalattal (Church & Dwight). Megbízható termékeiket nagy sikerrel alkalmazzuk állategészségügyi programjainkban.

2004-től állatfajokra és korcsoportokra bontva mikroelem kombinációkat állítunk elő állategészségügyi programjaink megvalósításához.  Termékeinkben szükség szerint a mikroelemeket élesztővel kombináljuk, hogy minél hatásosabb és nagyobb takarmányozási értéket képviselő termékeket állítsunk elő.

A speciális mikroelem források, valamint a mikroelem és élesztő kombinációk az immunrendszer legfontosabb erősítői. Ezért a gyógyszermentesen, vagy kevés gyógyszerrel nevelt állati termékelőállítás a Mikrotrade Kft. legfontosabb fejlődési területe.

        TAKARMÁNYBIZTONSÁGI POLITIKÁNK

A Mikrotrade Kft. tevékenységének középpontjában a szolgáltatások és termékek biztonsága áll, amely biztosítja versenyképességünket és partnereink megelégedettségét.

A vezetés elkötelezettségét igazolja, hogy HACCP rendszerünket továbbfejlesztettük, és kialakítottuk a GMP+ FSA 2020 szabvány,  a vonatkozó jogszabályok, továbbá a Magyar Takarmánykódex előírásainak megfelelő takarmánybiztonsági rendszerünket.

Legfőbb célunk vevőink, partnereink minőség, valamint takarmány-biztonság iránti igényének kiszolgálása.

Lásd bővebben: Takarmánybiztonsági Politika Mikrotrade Kft. 2023.

Termékcsoportjaink

mtrade-kategoria-1

Termékeink használata több területen javítja a tejtermelést és az állomány egészségi állapotát. Ilyen területek pl. a lábegészségügy (talpfekély és DD előfordulásának megelőzése illetve csökkentése), a szaporodásbiológia   (10-13 nappal rövidebb két ellés közötti idő), és a tőgyegészségügy (kevesebb tőgygyulladás). Folyamatos és szakszerű használata 1-1,5 liter napi tejtermelés növekedést eredményez.

Mikroelem és élesztő tartalmú termékeinket a magas termelési színvonalon működő telepek szívesen használják. Elért eredmények: (1) Kocáknál több született malac és nagyobb választási súly, hosszabb hasznos élettartam és jobb lábegészségügyi állapot. (2) Malacoknál erősebb immunrendszer, nagyobb természetes ellenálló képesség, minek következtében termékeink jól használhatók a csökkentett gyógyszer-felhasználási programokban.

Termékeink hatása a baromfi hízlalásban: Jobb immun-rendszer, kevesebb kiesés, jobb fajlagos takarmány hasznosulás, jobb és szebb megjelenésű vágóáru. Előnyök a tojó és szülőpár állományoknál (tyúk, pulyka, kacsa, liba): Jobb tojáshéj minőség,szülőpár állományoknál nő az 1 tyúkra jutó napos előállítás 2,5-3 db-al és jobb minőségű napos állomány állítható elő.

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights