Baromfi

Termékek baromfik részére

A baromfi tenyésztésben történt hatalmas fejlődés, valamint az iparszerű tartási körülmények bevezetése új igényeket teremtett a takarmányozásban és ezen belül az ásványi anyag ellátásban is. A régen használt ásványi anyagok a mai termelés mellett már nem nyújtanak elegendő ellátást, illetve hiányuk esetén gyakrabban fordulnak elő betegségek. A megemelkedett kiesésen túl olyan szöveti elváltozások is jelentkeznek, amelyek a vágott baromfi minőségét hátrányosan befolyásolják (pl. bevérzések, bőr jellege, szakadékonysága, cellulitis,stb.).

Az ellátás javításával erősödik az immunrendszer, csökkenthető a gyógyszer felhasználás mértéke is.

Ezek pótlására, a vágott áru minőségének javítására ajánljuk a következő termékeinket.

Ajánlott Termékeink:

Etetési Javaslatok:

Brojler csirke, pecsenye kacsa, liba

Pulyka, brojler csirke, liba és kacsa árutermelésben termékeinkkel a következő előnyök érhetők el:

Az immunrendszer erősítése,
szív és keringési problémák megelőzése (aorta repedés) és az ebből származó
kiesés csökkentése céljából. Hús csepegési veszteség mérséklése, nagyobb
értékes hústermelés (mell és comb). Erős antioxidáns hatá
s.

Availa Zn

Az Availa-Zn baromfi takarmányokba keverve növeli azok betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Javítja a hámeredetű szövetek (külhám, toll) minőségét, ami a húsipari feldolgozás során különös előnyt jelent. A külhám tetszetősebb megjelenésén kívül további előny, hogy a vágás során kevesebb selejt áru képződik bevérzésből, a bőr szakadékonyságából vagy egyéb okból (pl. cellulitis) kifolyólag. Csökken a talpfekély okozta veszteség mértéke is.
Az erősebb immunrendszer következtében a termelés során kevesebb lesz az elhullás, nő a napi tömeggyarapodás és javul a fajlagos takarmány-felhasználás.
Tojástermelés esetén a cink javítja a tojáshéj szilárdságát, valamint mangánnal és rézzel kombinálva javítja a tenyésztojások keltethetőségét, valamint a napos baromfi vitalitását.

Megállapítható, hogy minden állatfaj esetében a cink növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét és enyhíti a stressz okozta veszteségeket.

Ezért mondjuk, hogy az Availa-Zn az immunrendszer legfőbb támogatója!
 1. Kisebb elhullás (kb.0,4-1,6%-kal);
 2. 1 – 2%-al nagyobb végtömeg;
 3. Javul a takarmány-felhasználás;
 4. Javul a bőr minősége, kevesebb szakadt bőr;
  Szárny és comb tájékon a bevérzések aránya csökken,
 5. Kevesebb cellulitis;
 6. Kevesebb vágóhidi kobzás;
 7. Több első osztályú test;
 8. Csökken a gyógyszerköltség.
SeleZin

A SeleZin szelén-, cink- és réztartalmú kiegészítő baromfi állományok részére.
A SeleZin szerves szelént tartalmaz, ami a legújabb gyártási eljárással készül, és speciális kémiai szerkezeténél fogva szelén plusz cink komplex – jobb felszívódási képességgel rendelkezik, mint a hagyományos úton előállított szerves szelén tartalmú termékek.

Bővebb információ a honlapunkon található Availa-ZS termék név alatt.

Használata különösen stressz helyzetben, betegségek utáni felépüléshez, áttelepítések idején, vagy a szokásosnál nagyobb telepítési sűrűség esetén ajánlott.
Etetése pulyka állományoknál különösen ajánlott, főleg hőstressz idején a keringési
problémákból vagy aorta repedésből származó kiesés megelőzése céljából.

Etetési javaslat: 2 kg/tonna kész táp. Élelmezésügyi várakozási idő: 0 nap.

Ajánlott Termékeink: Availa-Zn , SeleZin , MT-Max

Árutojó állomány

A modern genetikával rendelkező tyúk állományok felnevelése, majd termelési színvonalának fenntartása komoly kihívást jelent termelőnek és takarmányos szakembernek egyaránt. Ebben nyújt segítséget a takarmány kiegészítők és adalékanyagok szakszerű használata.

Jérce nevelés 

ColiStar

A ColiStar használatának célja a baromfi állomány E. coli okozta megbetegedés megelőzése, Salmonella, Pasteorella és Campylobacter gyérítés, valamint a gombatoxinok károsító hatásának kivédése.
Enyhén kokcidiósztatikus hatású (főleg E. tenella ellen).

A ColiStar etetésének további célja az egészséges bélflóra helyreállítása, vagy annak megtartása.

A vakcinázási programok sikere

A termékben lévő immunerősítő anyagok előmozdítják a vakcinázási programok sikeres végrehajtását.

Toxinok kivédése

A jércenevelés során a kiesés mértékét, és az állomány egyöntetűségét erősen befolyásolja a takarmányok toxin tartalma.

A ColiStar toxinkötő és egyben baktériumölő hatással is rendelkezik. Ezért nemcsak semlegesíti a takarmányban lévő toxinokat, hanem a meggyengült szervezetű madarakban gátolja a káros baktériumok felszaporodását és a betegség kialakulását is.
Ezért hatékonyabb a ColiStar, mint a hagyományos toxinkötő.

Tartalmaz:
Availa-Zn (cink-aminosav komplex). Availa-Cu (réz-aminosav komplex), élesztő (fermentációs úton előállított) és élesztő sejtfal származékok (MOS, mannóz, galaktózamin, glükánok), leonardite.

Etetési javaslat:
Normál használat esetén a bedolgozási arány 2 kg /tonna kész takarmánykeverék.

Tojástermelés

     EggShell Plusz

A tojástermelés gazdaságosságát befolyásolja a tojáshéj szilárdsága, a törött tojások aránya, a tojáshéj külső megjelenése és a fogyasztói elégedettség.

Etetésének hatására:

Az EggShell Plusz készítmény segíti a tojáshéj szilárdságának kialakulását és tetszetős megjelenését. Különösen idősebb tojó állományoknál a termékben található aminosav-mikroelem komplexek, kelátképző anyagok segítik a tojáshéj képződését és a szilárd héjszerkezet kialakulását.

Az EggShell Plusz használata hozzájárul a hosszabb termelési időszak fenntartásához. Használatának további előnye a jobb takarmány-értékesülés és a kisebb elhullás.

Közismert, hogy a tojástermelés ásványi anyag szükséglete magas. A kielégítetlen ellátás tojáshéj zavarokban jelenik meg.

A magas ásványi anyag igény a tojástermelés teljes időszaka alatt fennáll, de a termelés második felében, amikor a felszívódási képesség már gyengül az ásványi anyag ellátás iránti igény különösen magas.

Az ásványi anyag ellátás javításával segíthetjük a szép megjelenésű és szilárd héjazatú tojások képzését.

Értékesíthető tojások száma nő


Hosszú termelési ciklus

Az ásványi anyag ellátás javításával nyújthatjuk meg a tojástermelési ciklust is. A madár lassabban „fárad el”, jobban megőrzi a tollazatát és jobb lesz a termelés perzisztenciája is.

Idős állomány ásványi anyag hasznosulása romlik. Ezért az EggShell Plusz takarmány kiegészítő használata komoly segítség lehet a megfelelő minőségű és megjelenésű tojáshéj kialakulásában.

Etetési javaslat:

A termelési időszak felénél illetve a tojáshéj problémák megjelenése előtt 8 héttel javasolt a termék etetésének kezdése. Ezt követően a termék etetése folyamatosan javasolt.
Bedolgozási arány: 1 kg/tonna táp

Availa Zn 

Az Availa-Zn baromfi takarmányokba keverve:

 • növeli azok betegségekkel szembeni ellenálló képességet.
 • Javítja a hámeredetű szövetek (külhám, toll) minőségét.
 • Az erősebb immunrendszer következtében a termelés során kevesebb lesz az elhullás, és javul a fajlagos takarmány-felhasználás.
 • Tojástermelés esetén a cink javítja a tojáshéj szilárdságát.

Megállapítható, hogy minden állatfaj esetében a cink növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét és enyhíti a stressz okozta veszteségeket.

Ezért mondjuk, hogy az Availa-Zn az immunrendszer legfőbb támogatója!
Részletesebb információ:

Pulykahízlalás

A nagy növekedési erély és az intenzív termelés növeli a pulykák érzékenységét a stresszhatásokkal szemben. Ennek következménye, hogy növekszik a betegségekkel szembeni érzékenység.

A pulyka ásványi anyag szükséglete magas, a legnagyobb a baromfi fajok között. A cink, a mangán, a réz és a szelén különösen kiemelendő, mint a termelést befolyásoló, az immunrendszert erősítő tényező.

A mikroelemekkel szemben támasztott magas szükségletet csak jól hasznosuló ásványi anyagok etetésével tudjuk kielégíteni. Ennek hiányában immunrendszer gyengeséget, betegségekre való nagyobb fogékonyságot fogunk tapasztalni. Ezen felül megjelenhetnek olyan termelést befolyásoló tényezők is, mint pl. az aorta repedés, sántaság, járásképtelenség, stb.

Ennek megelőzésére az amerikai Zinpro vállalat speciális mikroelem alapanyagokat állít elő. Ezekben a termékekben a mikroelem, pl. a cink, aminosavhoz kötött formában van jelen, ezzel javítva a felszívódási képességet. Termékei az „Availa” kereskedelmi név alatt kerülnek forgalmazásra:

Az Availa-ZMC (cink, mangán, réz), vagy az Availa-ZS (cink és szelén) termékek etetésével megakadályozható több, a jövedelmezőséget befolyásoló hiánybetegség kialakulása, melyek közül a legfontosabbak a következők:

  Aortarepedés

Már napos kortól etetve, az Availa ZS vagy az Availa-ZMC-vel feltöltve a szervezetet, megakadályozható a későbbi aortarepedés kialakulása és a nagytestű madarak hirtelen elhullása.

Etetésének eredményeképpen nagyszámú és nagysúlyú madarak nevelhetők fel.

Lábgyengeség

Azokban az állományokban, ahol sántaság vagy járásképtelenség okoz gondot, és ez csontosodásra, izületi bántalmakra vezethető vissza, ott az Availa ZMC etetése csökkenti a sántaság miatti elhullás és selejtezés arányát. A javulás oka, hogy csökken a csontfejlődési rendellenességek aránya és a hám károsodása.

Gyenge ellenálló képesség

Az Availa ZS (Cink és Szelén) termék erősíti az immunrendszert és fokozza a szervezet ellenállóképességét. Nagyobb lesz a humorális immunitás és javul a vakcinázások hatékonysága is.

Alacsony Szaporasági mutatók

A pulyka szülőpárok Availa ZMC-vel történő etetésekor több a szilárd héjú, keltetésre alkalmas tojások száma. Jó hatással van a bakok spermatermelésére is, így javul a termékenység. Csökken a keltetéskor a befulladt embriók száma.

Javul a pipék minősége, kevesebb az életképtelen, kis vitalitással rendelkező egyedek száma.

Naposkori elhullás

A szülőpárokkal etetett Availa-ZMC hatására jobb minőségű és nagyobb napos kerül ki a keltetőből. Javul a pipék túlélési esélye az első hetekben.

-Javul a fajlagos takarmány felhasználás

Az Availa ZMC etetésével a bél nyálkahártyája megtartja egészséges állapotát, javul a tápláló- anyagok felszívódása, jól hasznosul a takarmány.

Csökken az 1 kg élőtömegre felhasznált abrak mennyisége és növekszik a gyarapodás.

Kiváló vágóértékű élelmiszer alapanyag állítható elő.

Szülőpár állomány

Szülőpár baromfi részére ajánlott termékeink használata a következő előnyökkel jár:

 • Erősebb immunrendszer;
 • Kevesebb gyógyszerfelhasználás;
 • Jobb tojáshéj
 • Jobb termékenység és keltethetőség;
 • 2,5 – 2,8 db-al több napos/tyúk;
 • Életképesebb napos állomány;
 • Magas megtérülés

Az ezekhez szükséges ásványi anyag kiegészítők:

Availa-ZMC

Baromfi takarmányok kiegészítésére szolgáló készítmény.
Az Availa ZMC nevű készítmény cink-, mangán- és réz-tartalmú aminosav-komlexeket tartalmaz a baromfi szükségletéhez igazítva. Etetésének hatására a fentiekben felsorolt előnyök érhetők el.  Vásárlóink legtöbbször használatának 2 előnyét jelölik ki gyakorlati tapasztalatuk alapján.

Az egyik a jó minőségű napos állomány erős vitalitással a naposnál kevesebb kiesés tapasztalható, és jó indulás a növekedésben.

A másik tulajdonsága az Availa-ZMC-nek, amiért a gyakorlatban szívesen használják, hogy jobban megtartja az idősebb  tyúk állomány a termelés perzisztenciáját a termelés végén is. Ezért van több tojás egy tyúkra vetítve.

Ez a javulás a termékben lévő mikroelem-komplexek magas biológiai hozzáférésének köszönhető.

Etetési javaslat:
Bekeverési arány: 1 kg/tonna kész táp 

CELMANAX / AVOCEL

A CELMANAX a prebiotikumok csoportjába tartozó takarmány kiegészítő.

Van száraz és itatóvízbe keverhető folyékony változata is!

Tartalmaz élesztő hatóanyagot, valamint feldolgozott élesztő sejtfalat, úgymint mannán-oligoszacharidot (MOS-t), D-mannózt, glükán vegyületeket és galaktóz-amint.

Tulajdonságai:

(1) Teljes dózisú élesztő kiegészítés.

(2) Toxinkötő hatás élesztő sejtfal származékokkal (ß-glukánok).

(3) Káros baktérium fajokat elimináló hatás (MOS, D-mannóz, galaktóz-amin).

(4) Bélflóra támogatása.

Négyszeres hatás a CELMANAX segítségével:

 1. Egészségvédő hatás.

Megakadályozza a patogén baktériumok megtelepedését a bélhámon. Elsősorban a E. coli, a Salmonella és a Campylobacter jelenlétét csökkenti a tápcsatornában.

Immunerősítő tulajdonságának köszönhetően fokozza a baromfi általános védekező képességét a betegségek ellen.

A CELMANAX használata hasznos segítség a gyógyszerfelhasználás csökkentésében.

            2.,Toxinkötő hatás

A CELMANAX véd a Magyarországon előforduló, és kárt okozó gomba toxinok káros hatása ellen.

 1. Bélflóra karbantartó hatás
 2. Termelés növelő hatás.

Az élesztő eredetű metabolitok növelik a táplálóanyagok emészthetőségét és javítják a takarmány-hasznosulást, egyes sejtfal összetevők pedig fokozzák a Lactobacilus és a Bifidobactérium számot a tápcsatornában (bélflóra stabilizáló hatás). Ennek köszönhetően növekszik a napi testtömeggyarapodás és javul a takarmány-értékesülés.

A CELMANAX kiegészítő nem hőérzékeny, jól granulálható termék!

Etetési javaslat baromfi részére:

Celmanax: 0,5 – 2 kg/tonna kész táp.

Celmanax SCP: 0,05 – 0,2kg / tonna kész táp.

Celmanax Liquid: 25-50ml/ 100 liter ivóvíz.

Kiszerelés:  Celmanax (száraz): száraz változat: 25 kg/doboz,                                  

Celmanax Liquid: 2 x 9,5 literes kanna egy dobozban

SeleZin:

 

A SeleZin szelén-, cink- és réztartalmú kiegészítő baromfi állományok részére.
A SeleZin szerves szelént tartalmaz, ami a legújabb gyártási eljárással készül, és speciális kémiai szerkezeténél fogva szelén plusz cink komplex – jobb felszívódási képességgel rendelkezik, mint a hagyományos úton előállított szerves szelén tartalmú termékek.

Bővebb Információ a Termékeink fejezetben az Availa-Se címszó alatt található.

Használata különösen stressz helyzetben, betegségek utáni felépüléshez, áttelepítések idején, vagy a szokásosnál nagyobb telepítési sűrűség esetén ajánlott.
A SeleZin szülőpár állományoknál javítja a fertilitást és a kelési arányt.
Minden baromfi faj részére ajánlott.

A termék a baromfi igényének megfelelő mennyiségben és arányban tartalmaz szerves szelén (cink-L-selenomethionin), szerves cink és réz kiegészítést mikroelem-aminosav komplex formában. (Gyártó Zinpro Co.).

Etetési javaslat:

Szülőpár baromfi (tyúk, pulyka, kacsa és liba szülőpárok) részére 2 kg/tonna kész táp bekeverési arányban a nevelés és a tojástermelés időszakában.
Etetésének célja: (1.) Több tenyésztojás, a tojások eltarthatósági idejének
növelése. (2.) Jobb keltethetőség. (3) Az utód napos minőségének javítása.

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights