Szarvasmarha

Termékek szarvasmarhák részére

Szarvasmarhák részére forgalmazott termékeink mindegyike valamilyen téren összefügg az egészség megtartásával, a betegségek megelőzésével. A beteg állat a takarmány táplálóanyagait nem termelésre, hanem a betegség leküzdésére, az egészség visszaállítására fordítja. A betegségek ellen nem lehet kizárólag gyógyszeres úton védekezni, ki kell használni az egyéb lehetőségeket is. Ezen a téren a legtöbb lehetőség a javított ásványi anyag ellátásban rejlik.

Szarvasmarha termékeink a következő célokkal kerültek kialakításra: (1) az immunrendszer erősítése, a betegségek megelőzése, (2) szaporodásbiológiai teljesítmény javítása, (3) sántaság megelőzése, kialakult betegségek enyhítése, (4) gyulladásos betegségek előfordulási arányának csökkentése, különös tekintettel a tőgy- és méhgyulladásra. Mindezek következtében a tejtermelés növelése 1-1,5 liter/nap mennyiségben.

Ajánlott Termékeink:

Korcsoportok szerint:

Borjúneveléshez

A borjúnevelés során fontos a borjú egészségének megőrzése olyan időszakokban is, amikor zsúfoltság, kedvezőtlen időjárás, vagy egyszerűen higiéniai okokból nehéz megőrizni a borjú állomány egészségét.

Mindehhez hozzájárul a természetes tejről a tejpótlóra való áttérés időszaka is, ami szintén hajlamosító tényező a hasmenéses eredetű betegségek kialakulásához.

Ha az állományban légzőszervi megbetegedés is jelen van, akkor a borjak még érzékenyebbek a különböző betegségekre.

Az egészség megtartása céljából javasoljuk a Celmanax Liquid és a száraz Celmanax használatát.

Ezekkel a készítményekkel antibiotikum váltható ki.

A Celmanax Liquid folyékony, kannás kiszerelésű készítmény, tejpótlóba keverendő. A száraz Celmanax borjú tápok kiegészítő terméke lehet.

Fontos tudni, hogy a Celmanax hőstabil termék, ezért granulált tápba is keverhető (borjú tápok általában granuláltak).

Részletesebb információk itt olvashatók:

Száraz Celmanax

Celmanax Liquid Borjúneveléshez

Mineral Forte Komplett

Szaporodásbiológia javítására

Ismert tény, hogy a takarmányok ásványi anyag tartalma sokat csökkent az elmúlt években, és a premixek szervetlen mikroelem-tartalmával együtt sem tudják sok esetben kielégíteni a magas tejhozamú tehenek ásványi anyag igényét.
A normális szaporodásbiológiai működés elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú ásványi anyag ellátás.
A tej útján naponta számottevő mennyiségű mikroelem ürül a tehén szervezetéből, ugyanakkor a felvett takarmányok természetes mikroelem-tartalma évről évre csökken. Ezt az ellentmondást oldja meg az Availa-4 termék etetése.
Etetésének célja:
• Két ellés közötti időtartam csökkentése,
• Embrió táplálása, vemhesség megtartása ellésig.

Etetési javaslat: Szárazonálló és tejelő tehenek részére 12 – 18 g/nap/állat mennyiségben

Bővebb Információ itt olvasható:

Availa-4 és a Szaporodásbiológia

Ajánlott Termékünk:      Availa 4

Lábak Karbantartására

 

A magas termelés és a betonon, vizes környezetben való tartás következménye, hogy a körmök szaru állománya felpuhul, és hajlamos lesz különböző köröm megbetegedésekre. Ezen túl a magas szintű termelés is negatív hatással van a szaruállomány szilárdságára.
A DD Formulában található ásványi anyagok erősítik a szaruállományt, ellenállóbbá válik a szaru az iparszerű tartási körülményekből származó megbetegedésekre.
A DD (Dermatitis Digitalis) megbetegedés gyógyítása önmagában a lábfürösztéssel nem oldható meg. Főként akkor nem, ha a betegséget okozó Treponema kórokozók már megfertőzték az állatot.

A DD megelőzése érdekében további 5 fontos feltételt kell a gyakorlatban alkalmazni a teljes siker érdekében.

Ezek:
• a védekezést már üsző korban kell elkezdeni
• Sánta tehén kezelése, gyógyítása ellés előtt (apasztáskor)
• Könnyű, probléma mentes ellés, jó előkészítéssel
• Szakszerű lábfürösztés
• Körmözés (gyógykörmözés)

Mivel az állattenyésztő telepek többsége igen nehezen tud mind az 5 feltételnek eleget tenni, ezért a szájon át adott takarmány kiegészítés (DD Formula) nagy jelentőséggel bír.

Részletes Információ itt olvasható a termékek használatáról:

Lábak karbantartására DD Formula és Availa Plus

Mineral Forte Komplett

Toxinkötésre

A toxinok hatására szövetkárosodás lép fel a szervezetben. Elsősorban a bélszövet állománya, valamint a speciális „célszövetek” állománya károsodik, mint például a vese, a máj, a szaporító szervek, stb., a toxin fajtájától függően.         

Az MT-MAX termékben található komponensek együttes hatására a szövetkárosodások mértéke jelentősen csökken.

Az MT-Max toxinkötő a takarmányban lévő toxinok széles spektrumát semlegesíti.

Élesztő sejtfal eredetű anyagokat, glükánokat, ásványi származékokat, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek semlegesítik a takarmányban lévő toxinokat.

Etetésének célja: Alkalmas az Aflatoxin, a Trichotecén-vázas toxinok (DON, T2), a Zearalenon, a Fumonizin és az Ochratoxin toxinok hatásainak semlegesítésére.

Kinek ajánljuk?    Azoknak a szarvasmarha telepeknek, ahol toxin-tartalmú takarmányok etetése valószínűsíthető, és ezek gondot okozhatnak a tej értékesítés során, romlanak a szaporodásbiológiai mutatók, vagy egyéb gazdasági és állategészségügyi problémák jelennek meg a telepen.

Az MT-MAX alkalmazása fontos, ha nem szeretnénk azt, hogy a gombák által termelt toxinok problémát okozzanak az állományban, legyen szó borjakról, üszőkről, vagy pedig a legnagyobb kockázatot magukon hordozó, termelő csoportokról, tehenekről.

Részletes tájékoztató itt olvasható:

Mt-Max felhasználás Szarvasmarháknak

Ajánlott Termékünk:     MT-Max

Üszőneveléshez

A DD megbetegedés (Dermatitis Digitalis) már fiatal üsző korban megjelenik, azonban az igazi fájdalmas megnyilvánulás csak az ellést követően jelentkezik.

Fontos a megelőzés, hogy a kezdetektől fogva tudjuk kontrolálni a DD okozta megbetegedéseket, és az első ellés után ne alakuljon ki sántaság.

A speciális ásványi kiegészítőket tartalmazó Mineral Forte nevű készítményünk a benne lévő vitaminoknak és egyéb ásványi anyagoknak köszönhetően egészséges lábú, és jó szaporodási képességgel rendelkező üsző állomány felnevelését teszik lehetővé.

Alkalmazása a lábegészségügyben eredményes, sok esetben az üszőkori lábfürösztést helyettesítheti.

Bővebb információ itt olvasható:

Mineral Forte Komplett

Lábak karbantartására DD Formula és Availa Plus

Elléshez való felkészítéshez

A tejtermelés kritikus pontja az ellés. Az ellés a legnagyobb stressz a tehénnek és lefolyása alapjában meghatározza a következő laktáció indulását.

Elléskor olyan anyagforgalmi változások következnek be a szervezetben, amelyek átmenetileg megváltoztatják a tehenek ásványi igényét (anion : kation arány). Ennek kielégítését segíti a BioChlor nevű termékünk használata.

Ajánlott Termék: Bio Chlor

Ezen túl ellés körül a bendőemésztés folyamatában is erőteljes változások következnek be (pl. bendő adaptáció, takarmányváltás), valamint fokozódik a tehén immunrendszerének működése is. Ebben az is szerepet játszik, hogy a tehén a kolosztrummal immunanyagot ad át a borjúnak.

Mindezek támogatására olyan élesztő, – élesztő sejtfal tartalmú prebiotikumot ajánlunk felhasználásra, ami egyben támogatja a bendőműködést és erősíti az immunrendszert is.

Részletes információ itt olvasható:

Celmanax az Ellés felkészítéshez

Bio-Chlor

Bio-Chlor Előkészítő Takarmányozás

Bio-Chlor használata Anionos előkészítéshez

 

Ajánlott Termékeink:   Bio Chlor , Availa 4 , Celmanax/Avocel

A Bendő egészsége védelmében

BENDŐ egészségének védelmében a  CELMANAX/AVOCEL (élesztő és élesztő származékok) nevű termékeinket ajánljuk.
Az egészséges bendőflóra megtartása céljából javasoljuk a CELMANAX, vagy a szintén Celmanax hatóanyagú AVOCEL készítmények használatát.
A termék leírása:
• Teljes dózisú élesztő kiegészítő.
• Az élesztőn kívül prebiotikumot is tartalmaz a káros baktériumok szaporodását gátló tulajdonsággal, pl. E. coli, Clostridium sp. ellen
• Immunerősítő hatással rendelkezik (pl. a kolosztrum immunglobulin szintjének emelése).
• A Celmanax élesztő fokozza a bendőfermentációt, növeli a szárazanyag emészthetőséget és javítja a tejtermelést.
A Celmanax hatóanyag védi és szaporodásukban támogatja a bendőben, és általában a szarvasmarhák tápcsatornájában található hasznos baktériumokat. Véd a gombatoxinok és számos patogén baktérium okozta betegség ellen.

Gyors beavatkozást tesz lehetővé a Celmanax Liquid nevű folyékony élesztő kivonatunk. Drencs formájában használva ellés után, vagy a laktációban jól alkalmazható a bendő egészségének helyreállításához.

Bővebb Információ a termékről itt olvasható:

Celmanax és Avocel Szarvasmarháknak

AVOCEL es a bélgyulladás

AVOCEL es az Szomatikus sejtszám

AVOCEL és a toxinok

Ajánlott Termékeink: Celmanax/Avocel és a Celmanax Liquid

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights