Termékeink kategóriák szerint

Zinpro Mikroelemek

             Szarvasmarháknak

Az Availa-Zn etetése a sántaság megelőzésében és a szomatikus sejtszám csökkentésében játszik fontos szerepet. Javítja a tőgyegészségügyi helyzetet és csökkenti a tej szomatikus sejtszám-tartalmát. A szomatikus sejtszám csökkenés mértéke állomány szinten 50 – 100 ezer/ml. Csökken a méhgyulladások előfordulási aránya is (erős immunrendszer).
Etetésével javul a lábvégek egészségi állapota, így a szaruképző szövetállomány működése is. Keményebb szaru képződik és a szaru állománya ellenállóbb lesz a kórokozók behatolásával szemben. Fontos szerepe van a tehenek sántaságának megelőzésében.

Sertéseknek

Az Availa-Zn eredményesen használható sertések takarmányozásában. Kocák esetében javul a szaporodásbiológiai teljesítmény és a lábegészségügyi helyzet. Nő a malacok és a hízósertések betegségekkel szembeni ellenálló képessége. Ennek eredményeként javul a takarmány-értékesülés és csökken a kiesés mértéke. Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása következtében a vakcinázási programok hatékonysága nő.

Baromfiknak :

Az Availa-Zn baromfi takarmányokba keverve növeli azok betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Javítja a hámeredetű szövetek (külhám, toll) minőségét, ami a húsipari feldolgozás során különös előnyt jelent. A külhám tetszetősebb megjelenésén kívül további előny, hogy a vágás során kevesebb selejt áru képződik bevérzésből, a bőr szakadékonyságából vagy egyéb okból (pl. cellulitis) kifolyólag. Csökken a talpfekély okozta veszteség mértéke is.
Az erősebb immunrendszer következtében a termelés során kevesebb lesz az elhullás, nő a napi tömeggyarapodás és javul a fajlagos takarmány-felhasználás.
Tojástermelés esetén a cink javítja a tojáshéj szilárdságát, valamint mangánnal és rézzel kombinálva javítja a tenyésztojások keltethetőségét, valamint a napos baromfi vitalitását.

Megállapítható, hogy minden állatfaj esetében a cink növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét és enyhíti a stressz okozta veszteségeket.

Ezért mondjuk, hogy az Availa-Zn az immunrendszer legfőbb támogatója!
 1. Kevesebb elhullás (kb.0,4-1,6%-kal); A végtömeg kb. 1 – 2%-kal nő;
 2. Javul a takarmány-felhasználás;
 3. Javul a bőr minősége, kevesebb szakadt bőr;
  Szárny és comb tájékon a bevérzések aránya csökken,
 4. Kevesebb cellulitis;
 5. Kevesebb vágóhidi kobzás;
 6. Több első osztályú test;
 7. Csökken a gyógyszerköltség.

Tudta Ön, hogy a cink több mint 200 enzim működését szabályozza, fontos szerepe van a szénhidrát és fehérje anyagcserében és nélkülözhetetlen a tojáshéj képződésében? A cink felelős a jó minőségű tollazat és bőr kialakulásáért, ami az immunrendszer első védelmi vonala.
Az Availa-Zn megtérülése hazai kísérleteink alapján 1:3-1:4 volt.

A termék Biztonsági adatlapja:
 
 

Sertéseknek

Az Availa-Cu felhasználásánál első helyen a sertések takarmányának réz-kiegészítését kell említeni. Mint köztudott, a sertések nagyon jól reagálnak takarmányok réz-kiegészítésére. Hatására nő a takarmányfelvétel és a napi tömeggyarapodás. A szervetlen rézkészítmények hozamfokozó hatását nem lehet a gyakorlatban alkalmazni, mivel a hatásos dózis erősen környezet szennyező hatású. Az Availa-Cu felszívódása lényegesen jobb a szervetlen készítményekhez képest, ezért az Availa-Cu a gyarapodás fokozása (és a takarmány-értékesülés javítása) céljából hatékonyan felhasználható készítmény (gyarapodást növelő készítmény).

A réz kulcsfontosságú szerepet tölt be a vas anyagcserében és a vörös-vértest képzésben is. Ezért a malacok vas-kiegészítése akkor hatékony, ha megfelelő réz ellátással párosul. Mérsékelt rézhiány romló takarmány-hasznosulásban, és csökkent fertilitásban nyilvánul meg.

Szarvasmarháknak:

Az Availa-Cu más Availa mikroelemekkel közösen etetve (Availa-4) javítja a tehenek szaporodásbiológiai teljesítményét. Csökken a vemhesülésig eltelt napok száma és rövidül a két ellés közötti idő.

Az Availa-Cu erősíti az ízületeket. Része az Availa-4 terméknek (cink, réz, mangán és kobalt), mely csökkenti a lábvég-betegségek előfordulási arányát.

Baromfiknak:

A baromfi takarmányokban az Availa-Cu kiegészítés csökkenti az aorta repedések előfordulási arányát. Ebből következőleg csökken az intenzíven fejlődő, nagytestű baromfi állományok ilyen okból történő kiesése. Szülőpár állományoknál a tojás termékenységének és a napos vitalitásának növelése céljából cinkkel és mangánnal kombinálva használjuk (lásd Availa-ZMC).

 

Szarvasmarháknak

Availa-Mn kiegészítést szarvasmarhák takarmányozásában elsősorban a szaporodásbiológiai teljesítmény javítása céljából etetjük.

A mangán az ivarzási ciklusban, az ivarzási tünetek biokémiai folyamataiban fontos szerepet játszik. Hiányos ellátás esetén megnő a csendesen ivarzó tehenek aránya, valamint megváltozik az üsző és bikaborjak születési aránya. A hím ivararány megnő a nőivarú szaporulat rovására.

Az Availa-Mn erősíti a csontszövetet és az Achilles int. A lábvégek csontszövet állományának minősége a betonon tartott állatoknál lehet kritikus. Ezért javasoljuk az Availa-Mn folyamatos etetését beton padozaton tartott, istállózott állományoknál.

Mangán hiány borjaknál az Achilles ín rendellenes fejlődését idézi elő („mankós” láb).

Baromfiknak

A mangán fontos szerepet tölt be a baromfi csontszövet állományának fejlődésében. Hiányában gyenge csontozatú, erőtlen lábak alakulnak ki, ami gyakran okozza nagytestű állatok járásképtelenségét, vagy éppen elhullását. Az Availa-Mn etetése ezért a gyorsan fejlődő, nagytestű baromfik, pl. pulykák takarmányainak kiegészítésére különösen javasolt.

Az Availa-Mn része a tojáshéj szilárdságát javító Availa ZMC terméknek.

A takarmányok természetes mangán-tartalma igen rosszul szívódik föl, hasznosulása gyenge. Ezért a háziállatok mangán-kiegészítésére különös gondot kell fordítanunk!

 

Az immunrendszer támogatásának legjobb módszere a harmonikus mikroelem-ellátás. Az Availa-4 olyan mikroelem premix, amely négy mikroelem kombinációját tartalmazza, így fokozza az immunrendszer hatékony működését. Hatására a tehenek könnyebben jutnak át az involúció nehéz szakaszán, nagyobb eséllyel kerülik el a tőgy- és méhgyulladást, valamint a lábvég megbetegedéseket.

Az Availa-4 etetésének időszaka az előkészítéssel kezdődik és a teljes laktációkban tart.

Elsősorban a cink-aminosav komplex etetésének hatására növekszik a szervezet ellenálló képessége, csökken a tőgygyulladások előfordulási aránya és alacsonyabb lesz a szomatikus sejtszám. Az Availa-4 hatására keményebb lesz a szaru, kevesebb lesz a lábvég megbetegedés és a sánta tehén. Ezért az Availa-4 etetése a fertőző eredetű, Digitalis Dermatitis vagy más néven Mortellaro féle megbetegedés kezelésének fontos része.
A ZINPRO mikroelemek kombinált etetése csökkenti a magzatburok visszamaradás előfordulási arányát és annak következményeit. A magas szintű ásványi anyag ellátás elősegíti a méh involúcióját. Az immunrendszer hatékony működésének következtében kisebb számban fordul elő méhgyulladás.

 

        

Az Availa-Sow olyan mikroelem premix, amit elsősorban premix gyártók részére javaslunk használatra. A sertéstenyésztőknek, nagyüzemi termelőknek a Koca Fertlity Pak nevű készítményünket ajánljuk, ami az Availa-Sow –hoz hasonló, de kevésbé koncentrált termék.
Etetésének célja a kocák és kanok ásványi anyag ellátásának javítása. Olyan magas biológiai értékű mikroelemeket (aminosav-mikroelem komplexeket, gyártó: Zinpro Co.) tartalmaz, ezeket olyan mennyiségben és arányban, amelyek elősegítik a magas termelés kialakulását.
Etetésének eredményeként javul a kocák és az újszülött malacok természetes ellenálló képessége a betegségekkel szemben, valamint javul a vakcinázások hatékonysága is.
Az Availa-Sow erősíti az immunrendszert és növeli a szaporodásbiológiai teljesítményt is. A termék etetésének további eredménye, hogy csökken a sánta kocák aránya.

Elérhető eredmények:

 • Rövidül a választástól az ivarzásig eltelt napok száma,
 • Kevesebb a visszaivarzó koca, a csoportok ivarzása egyöntetűbb,
 • Fialásonként 0,2 – 0,5 db-al több malac
 • 0,3 – 0,5 kg-mal nagyobb választott malac,
 • Kanoknál nagyobb fertilitás,
 • Lábvégek egészségi állapotának javulása.

 

 

Baromfi takarmányok kiegészítésére szolgáló készítmény.
Az Availa ZMC nevű készítmény cink-, mangán- és réz-tartalmú aminosav-komlexeket tartalmaz a baromfi szükségletéhez igazítva. Etetésének hatására javul a baromfiállomány általános egészségi állapota és növekszik a termelési eredmény. Ez a javulás a termékben lévő mikroelem-komplexek magas biológiai hozzáférésének köszönhető.

Szülőpár baromfinál:

 • Erősebb immunrendszer;
 • Kevesebb gyógyszerfelhasználás;
 • Jobb tojáshéj
 • Jobb termékenység és keltethetőség;
 • 2,5 – 2,8 db-al több napos/tyúk;
 • Életképesebb napos állomány;
 • Magas megtérülés

Pulyka hizlalás:

 • Kisebb kiesés
 • Csökken az aortarepedés előfordulása;
 • Jobb lábak, biztosabb járás;
 • Csökken a talpfekélyes megbetegedés, javul a bőrminőség;
 • Növekedik a végtömeg;
 • Jobb takarmány-felhasználás;
 • Javul a bőrminőség, kevesebb vágóhídi selejt.

A termék Biztonsági adatlapja:

Availa ZMC EU v1.0 (HU-hu)

Új típusú szerves szelén kiegészítő

Cink-L-selenometionin

Az Availa-Se nevű, új szerves szelén takarmány kiegészítő egyedülálló termék a háziállatok szerves szelén ellátásában.

Újszerűsége a következőkben nyilvánul meg.

  • A szerves szelén mellett szerves cink kiegészítés is található egy molekulán belül.
  • A cink hatására a termék oldékonysága és felszívódása jobb, mint a hagyományos szerves szelént tartalmazó termékeké.
  • Cink kivédi a felszívódáskor esetleg fellépő anatgonizmusok lehetőségét.
  • A termékben található szelén teljes mennyiségben cink-L-selenometionin formában van jelen.
  • Élesztős eljárással előállított szelénes termékeknél a szelén hasznosulását az élesztő emészthetősége rontja. Ez az Availa-Se esetében nem áll fönn, ennek emészthetősége a szintetikus metioninhoz hasonlítható.

Cink-L-selenometionin molekula szerkezete

Az Availa-Se használatának jelentősége a termelésben:

   • Javítja a termékenyülést, és kedvező hatású a sperma minőségére,
   • Védelmet nyújt a stressz okozta, oxidatív úton keletkező szövet mérgek ellen,
   • Javítja a tojások keltethetőségét,
   • Növeli a baromfi gyarapodását, csökkenti az elhullást,
   • Növeli a fiatal állatok (pl. malacok) vitalitását, csökkenti a kiesést,
   • Csökkenti a húsok csepegési veszteségét,
   • Növeli a tojás, a hús és a tej szelén-tartalmát.

Az Availa-Plus olyan ásványi anyagokat tartalmazó termék, ami segíti a szarvasmarhák lábvég megbetegedésének megelőzését, illetve hatékony támasz a már kialakult betegségek gyógyulásában. A termékben található ásványi-aminosav komplexek építőkövei az egészséges szaruállománynak, segítik annak növekedését, keményítik a szaru szövetállományát és fokozzák ellenálló képességét.

A Dermatitis Digitalis (vagy DD, illetve a gyakorlatban Mortellaro néven is emlegetett) megbetegedést okozó Treponema sp. törzsek fertőzés útján kerülnek a szervezetbe. A fertőzés már fiatal korban megtörténik és az állat élete végig fertőzött marad. A fertőzés származhat az anyától, vagy a telepen található más szarvasmarhától.

A betegség kifejlődése már üszőkorban megkezdődik, de fájdalmas seb kialakulása, a sántaság megjelenése általában csak az ellést követően következik be. Az Availa-Plus kiegészítés már üszőkorban visszaszorítja a DD okozta lábvég betegség kifejlődését.
Használható DD megelőzésére és a szaru betegségeinek kivédésére üszőnél és tehén korban is.

Az Availa-Plus használata jól egészíti ki az általunk javasolt 5 pontos lábegészségügyi programot:

1., DD elleni védekezést el kell kezdeni már üsző korban, hogy ne kerüljön sánta tehén a tejelő állományba.

2., Laktáció végén, apasztáskor lábegészségügyi vizsgálatot kell tartani, és ha szükséges, lábvég gyógyítást kell végezni, hogy ellésbe sánta tehén ne menjen bele.

3., Probléma mentes elletés – megfelelő előkészítési program.

4., Lábvég fürösztés.

5.,Körmözés, gyógykörmözés.

Az Availa-Plus ásványi takarmány kiegészítő kapható önmagában is, de megtalálható a Mineral Forte és a DD Formula termékeinkben is.

Etetési javaslat Availa-Plus termékre:

Növendék állomány: 2,26 gramm/100kg testtömeg.

Kifejlett szarvasmarha szárazonállás. ellésre való felkészítés idején: 17 gramm/tehén/nap.

Tejelő tehén állománynál: 12 gramm/tehén/nap mennyiségben.

Szerves szelén és cink egy termékben

Az Availa-Zn (szerves cink) és az Availa-Se (szerves szelén) termékek kombinációja az Availa-ZS. Két mikroelem forrás egy termékben.

A szerves szelén szelén és a cink együtt az egyik legerősebb és leghatékonyabb mikroelem kombináció.

A szelén kémiai szerkezetét tekintve cink-L-selenometionin, ami azt jelenti, hogy a cinkmetionin molekulában a kén helyén szelén szerepel. A cink-L-Selenometionin a aleghatékonyabban hasznosuló szerves szelén forrás. Részletes leírás honlapunkon az Availa-Se terméknév alatt található.

Az Availa-Zn (szerves cink) a legjobb hasznosulással bíró szerves cink kiegészítő. Elsődleges szerepe a szervezet védekező rendszerének erősítésében, a szaporodásbiológiában, lábegészségügyben tapasztalható.

Állatfajonkénti részletes leírás az Availa-Zn terméknév alatt található a honlapunkon, a Termékek fejezetben.

Beltartalmi értékei:

Cink: 10%

Szelén: 0,04%

Bekeverési aránya kész takarmányokba:

Sertés és baromfi: 400-500gramm/ tonna.

Szarvasmarha (max. értékek): Borjú 5g/nap, szárazonálló tehén: 12gr/nap, tejelő tehén: 15 g/nap

Az Availa-ZS  használatának további előnye, hogy a gyártás folyamán két alapanyag helyett csak egy alapanyagot kell használni. Ha külön adagoljuk a szerves szelént, akkor a szelénből olyan kis mennyiség kell, aminek homogén bedolgozása problémás lehet.

Az Availa-ZS ezt a problémát megoldja.

Toxinkötő

MT-MAX Toxinkötő
Takarmány toxinok megkötésére, azok kártételének csökkentésére szolgáló készítmény.
Az MT-Max toxinkötő a takarmányban lévő toxinok széles spektrumát semlegesíti.
Élesztő sejtfal eredetű anyagokat, glükánokat, ásványi származékokat, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek semlegesítik a takarmányban lévő toxinokat.
Alkalmas az Aflatoxin, a Trichotecén-vázas toxinok (DON, T2), a Zearalenon, a Fumonizin és az
Ochratoxin hatásainak semlegesítésére.
Hatások:
1., Csökken a tej aflatoxin tartalma.
2., Szövetkárosodások megelőzése, enyhülése.
A toxinok hatására szövetkárosodás lép fel a szervezetben. Elsősorban a bélszövet állománya,
valamint a speciális „célszövetek” állománya károsodik, mint például a vese, a máj, a szaporító
szervek, stb., a toxin fajtájától függően. AZ MT-MAX termékben található komponensek együttes
hatására a szövetkárosodások mértéke jelentősen csökken.
3., Támogatja a bendő és a bélflóra fennmaradását.
Kinek ajánljuk?
Azoknak a szarvasmarha telepeknek, ahol toxintartalmú takarmányok etetése valószínűsíthető, és ezek gondot okoznak a
szaporodásbiológiai mutatók alakulásában, a tejtermelésben, vagy egyéb gazdasági és állategészségügyi problémák megjelenésében.
Adagolás: 30-80 g/nap/tehén. (A takarmányok toxinterhelési értékétől, illetve a tejben levő Aflatoxin
mennyiségétől függően.)

MT-MAX Toxinkötő

Takarmány toxinok megkötésére, azok kártételének csökkentésére szolgáló készítmény.

Az MT-Max toxinkötő a takarmányban lévő toxinok széles spektrumát semlegesíti.

Élesztő sejtfal eredetű anyagokat, glükánokat, ásványi származékokat, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek semlegesítik a takarmányban lévő toxinokat.

Alkalmas az Aflatoxin, a Trichotecén-vázas toxinok (DON, T2), a Zearalenon, a Fumonizin és az Ochratoxin hatásainak semlegesítésére.

Olyan hatóanyagot tartalmaz, mely segíti a bélfal eredeti szerkezetének megtartását toxinos takarmány etetése esetén is. Ezzel a természetes szűrő megőrzésével gátolja a toxinok és más káros anyagok belépését a véráramba. és a különböző szervrendszerekbe.

Hatások:

1., Csökken a toxin veszély, legyen az szántóföldi vagy raktári eredetű penészgomba eredetű.

2., Szövetkárosodások megelőzése, enyhítése.

A toxinok hatására szövetkárosodás lép fel a szervezetben. Elsősorban a bélszövet állománya, valamint a speciális „célszövetek” állománya károsodik, mint például a vese, a máj, a szaporító szervek,, a toxin fajtájától függően. AZ MT-MAX termékben található komponensek együttes hatására a szövetkárosodások mértéke jelentősen csökken.

3., Támogatja a bélflóra fennmaradását.

Kinek ajánljuk?

Azoknak a telepeknek, ahol toxin-tartalmú takarmányok etetése valószínűsíthető, és ezek gondot okoznak a szaporodásbiológiai mutatók alakulásában, a takarmány fogyasztásban és értékesülésben, vagy egyéb gazdasági és állategészségügyi problémák megjelenésében.

Adagolás: 1-3kg / tonna táp. (A takarmányok toxinterhelési értékétől függően.)

MT-MAX Toxinkötő

Takarmány toxinok megkötésére, azok kártételének csökkentésére szolgáló készítmény
Az MT-Max toxinkötő a takarmányban lévő toxinok széles spektrumát semlegesíti.
Élesztő sejtfal eredetű anyagokat, glükánokat, ásványi származékokat, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek semlegesítik a takarmányban lévő toxinokat.
Alkalmas az Aflatoxin, a Trichotecén-vázas toxinok (DON, T2), a Zearalenon, a Fumonizin és az
Ochratoxin hatásainak semlegesítésére.
Olyan hatóanyagot tartalmaz, mely segíti a bélfal eredeti szerkezetének megtartását toxinos takarmány etetése esetén is. Ezzel a természetes szűrő megőrzésével gátolja a toxinok és más káros anyagok belépését a véráramba. és a különböző szervrendszerekbe.
Hatások:
1., Csökken a toxin veszély, legyen az szántóföldi vagy raktári eredetű penészgomba metabolit.
2., Szövetkárosodások megelőzése, enyhítése.
A toxinok hatására szövetkárosodás lép fel a szervezetben. Elsősorban a bélszövet állománya,
valamint a speciális „célszövetek” állománya károsodik, mint például a vese, a máj, a szaporító
szervek, a toxin fajtájától függően. AZ MT-MAX termékben található komponensek együttes
hatására a szövetkárosodások mértéke jelentősen csökken.
3., Támogatja a bélflóra fennmaradását.
Kinek ajánljuk?
Azoknak a telepeknek, ahol toxin-tartalmú
takarmányok etetése valószínűsíthető, és ezek gondot okoznak a szaporodásbiológiai mutatók alakulásában, a takarmány fogyasztásban és értékesülésben, vagy egyéb gazdasági és állategészségügyi problémák megjelenésében.
Adagolás: 1-3kg / tonna táp. (A takarmányok toxinterhelésétől függően.)

Ellés Előkészítő Termék

Cél: Magas induló tejtermelés és jobb szaporodás biológiai teljesítmény.
A Bio-Chlor a tehenek ellésre való felkészítésének a takarmánya. Használatával egyrészt egy magas szintű un.„anionos” előkészítést alkalmazunk, másrészt speciális fehérje kiegészítéssel segítjük az új laktáció indulását.
Etetésének előnyei a következőkben foglalhatók össze:
-Az ellés körül fellépő betegségek megelőzése

– Az ellést követő takarmányfelvétel növekedése,
-Anyagcsere zavarok csökkenése,
-Gyors lefolyású involúció illetve méh regenerálódás,
-Magas induló laktációs termelés.
Összességében könnyebb ellés, -magasabb laktációs termelés -jobb szaporodásbiológiai teljesítmény várható a Bio-Chlor etetésének hatására a hagyományos előkészítés vagy anoinos sókat tartalmazó előkészítéshez viszonyítva.
Előnyök:
-Elléskori betegségek
-A magzatburok visszamaradás 40-65%-al
csökken.
-Kevesebb anyagcsere zavar fordul elő, amit a
vér NEFA értékeinek javulásával mérhetünk.
-Gyorsabb lesz az involúció, kevesebb ellést
követő méhgyulladás fordul elő a hagyományos előkészítéshez viszonyítva.
Takarmányfelvétel
A Bio-Chlor ízletes takarmány, ami egyedüli
sajátossága az anionos takarmány-kiegészítők
között. Ezért a szárazanyag felvétel már ellés
előtt, de hatásának eredményeként ellés után
is magasabb, mint a kontroll csoportokban.
-Kevesebb anyagcsere zavar
-A probléma mentes ellések és a magasabb takarmányfelvétel következtében csökken az anyagcsere megbetegedések aránya.
A jobb állategészségügyi állapotot a vérparaméterek jól tükrözik, valamint az is, hogy etetésével csökken az oltógyomor áthelyeződés előfordulási aránya.

Jobb szaporodásbiológiai eredmények
-A gyors involúció és a magasabb takarmányfelvétel hatására jobb a tehenek energia egyensúlya és ezért könnyebben vemhesíthetők.
Magasabb tejtermelés
A magasabb tejtermelés nemcsak a jobb egészségi állapot következménye.
A Bio-Chlor olyan speciális fehérje alapanyagot tartalmaz, ami könnyen metabolizálható, olyan extra fehérjéhez juttatja a tehenet, amely más fehérje forrásokkal nem oldható meg. Nemcsak a metabolizálható fehérje tömeg lesz több a bendőben, hanem a többi takarmány komponens emészthetősége is javul.
—————————————————————-
A Bio-Chlor kettős hatásmechanizmussal rendelkezik:
1., az anionos előkészítés koncepciójába illő magas anion tartalommal, és jó ízhatással;
2., a szokásostól eltérő, a laktációs indulást jól segítő extra fehérje kiegészítéssel.
Felhasználása, etetési előírások:
A takarmányadag ásványi anyag tartalmának beállítása szakmai ismereteket igényel, etetését folyamatos kontroll mellett célszerű végezni.
Az etetendő mennyiséget úgy kell beállítani, hogy figyelembe kell venni a teljes takarmányadag kation és anion mennyiségét, valamint be kell állítani az adagban a metabolizálható fehérje mennyiséget is.
Bio-Chlor használata esetén a hagyományos fehérje kiegészítők mennyisége csökkenthető, vagy akár el is hagyható.
Etetendő mennyiség: napi 0,5-1,5 kg/tehén, a takarmány adagban szereplő más komponensek ásványi anyag tartalmától függően.

Egyéb cikkek, anyagok a termékről:

Bio-Chlor Előkészítő Takarmányozás

Bio-Chlor használata Anionos előkészítéshez

Bio-Chlor

Élesztők / Élesztőszármazékok

Az AVOCEL (Celmanax) olyan biotechnológiai úton előállított, élesztő bázisú kiegészítő, amely többféle összetevőjének köszönhetően, négy előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

1.,  Teljes dózisú élesztő kiegészítés.

2.,  Toxinkötő hatás az élesztősejtfal enzimes feldolgozásának eredményeként.

3.,   Káros baktérium fajokat elimináló hatás.

4.,   Bélflóra támogatása.
Összes előnyös tulajdonságát megőrzi hőkezeléskor (granuláláskor) vagy használhatjuk nedves takarmányba (pl. TMR-be) keverve, anélkül, hogy az élesztő egy nem kívánt erjedést indítana el.

Avocel és Celmanax Sertéseknek

Celmanax és Avocel Szarvasmarháknak

Celmanax száraz Borjúneveléshez

Celmanax az Ellés felkészítéshez

A Celmanax és az azonos hatóanyaggal rendelkező AVOCEL olyan élesztő bázisú kiegészítő, amely négy előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

(1) Teljes dózisú élesztő kiegészítés.

(2) Bendőműködést serkentő hatás.

(3) Toxinkötő.

(4) Bélflóra karbantartó, támogató hatás borjaknál.

Hőstabil, előnyös tulajdonságait megőrzi hőkezelés vagy granulálás során is. Használhatjuk nedves takarmányba (pl. TMR-be) keverve is.

A Celmanax / AVOCEL védi és szaporodásukban támogatja a bendőben, és általában a szarvasmarhák tápcsatornájában található hasznos baktériumokat. Véd a gombatoxinok és a rosszul erjedt szilázsok etetéséből adódó betegségek ellen (Clostridium).

Négyszeres hatás az AVOCEL erejével:

 1. Teljeskörű élesztő ellátást biztosít.
 2. Bendőműködést serkentő hatás.

Az élesztő fokozza a bendőfermentációt, növeli a szárazanyag emészthetőséget és javítja a tejtermelést.

Ellés előtt etetve erősíti a tehén immunrendszerét és növeli a kolosztrum immunglobulin-tartalmát. Ellés előtt és után használata elősegíti a bendő alkalmazkodását az intenzív takarmányozáshoz (bendőadaptáció). Alkalmazása különösen stressz helyzetben javasolt. Ilyenek:

  • Takarmányadag változtatása,
  • Magas abrakadag, kevés rost,
  • Hőstressz,
  • Alacsony tejzsír-tartalom,
  • Betegségek (bendőműködés zavarai)

            3., Toxinkötő hatás

Az AVOCEL véd a Magyarországon előforduló gomba toxinok káros hatása ellen.

            4.,Egészségvédő hatás.

Megakadályozza a patogén baktériumok megtelepedését a bélhámon. Elsősorban a borjak esetében előforduló, hasmenést okozó E. coli, Salmonella, Cryptosporium okozta betegségek kártételét csökkenti, és segíti a borjakat a száraz takarmányra való átállásban.

Immunerősítő tulajdonságának köszönhetően csökken a légzőszervi megbetegedések előfordulási aránya is.

Teheneknél a rosszul erjedt takarmány etetéséből származó káros hatásokat csökkenti, illetve védi ki (pl. Clostridium).

Etetési javaslat:

Tehenek: Növendék üszők: 7-14 gramm/ nap.

Ellés előtt 21 napig és elletőben 56 gramm/nap.          Laktációban: 28 gramm/nap

Bővebb Információk/ Szakmai anyag a Termékkel kapcsolatban itt Olvasható:

Celmanax és Avocel Szarvasmarháknak

AVOCEL és a bélgyulladás

AVOCEL és a gombatoxinok

AVOCEL és az Szomatikus sejtszám

Borjak egészségének Védelme

Borjak egészsége

A Celmanax és a vele azonos hatóanyagú AVOCEL a prebiotikumok csoportjába tartozó takarmány kiegészítő.

A Celmanax segíti és szaporodásukban támogatja a sertések tápcsatornájában található hasznos baktériumokat, valamint véd a gombatoxinok és számos patogén baktérium okozta betegségek ellen.

 1. Egészségvédő hatás.

Megakadályozza a patogén baktériumok megtelepedését a bélhámon. Elsősorban a hasmenést okozó E. coli, Salmonella, Cryptosporium, Disenteria, Ilietis okozta betegségek kártételét csökkenti. Immunerősítő tulajdonságának köszönhetően csökken a légzőszervi megbetegedések előfordulási aránya is.

A Celmanax etetése hasznos eszköz a gyógyszerfelhasználás csökkentésében.

Védelmet nyújt a malackori hasmenés kialakulása ellen. Száraz változatát takarmányba, folyékony változatát ivóvízhez keverhetjük.

 1. Toxinkötő hatás.

A Celmanax véd a Magyarországon előforduló és jelentős kárt okozó gomba toxinok káros hatása ellen.

 1. Bélflóra védő hatás
 2. Termelés növelő hatás.

Az élesztő eredetű metabolitok növelik a táplálóanyagok emészthetőségét és javítják a takarmány-hasznosulást.

A fialás előtt etetett száraz Celmanax emeli a kolosztrum immunglobulin-tartalmát és növeli a születési súlyt.

Fialás után a száraz Celmanaxot koca takarmányba keverve növeli a malacok életképességét, valamint gyarapodásukat.

A Celmanax és annak folyékony változata a Celmanax Liquid segítséget nyújt olyan stressz helyzetek megoldásában, mint amilyen a hőstressz, a takarmány- és csoportváltás, vagy egyéb, főleg emésztőszervi megbetegedések okozta termelés csökkenés.

Etetési javaslat:

Vemhes és Szoptató koca: 2 kg Celmanax  / tonna kész táp

Malacok utónevelőn: 2 – 3 kg Celmanax  / tonna kész táp

Süldő és hízó: 0,5-1 kg Celmanax  / tonna kész táp

Folyékony Celmanax:
                   Minden korcsoport: 50 ml Celmanax Liquid / 100 liter ivóvíz.

Kiszerelés: Celmanax: 25 kg/zsák.

Celmanax Liquid: 2db 9,46 literes kanna 1 dobozban.

A CELMANAX a prebiotikumok csoportjába tartozó takarmány kiegészítő.

Van száraz és itatóvízbe keverhető folyékony változata is!

Tartalmaz élesztő hatóanyagot, valamint feldolgozott élesztő sejtfalat, úgymint mannán-oligoszacharidot (MOS-t), D-mannózt, glükán vegyületeket és galaktóz-amint.

Tulajdonságai:

(1) Teljes dózisú élesztő kiegészítés.

(2) Toxinkötő hatás élesztő sejtfal származékokkal (ß-glukánok).

(3) Káros baktérium fajokat elimináló hatás (MOS, D-mannóz, galaktóz-amin).

(4) Bélflóra támogatása.

Négyszeres hatás a CELMANAX segítségével:

 1. Egészségvédő hatás.

Megakadályozza a patogén baktériumok megtelepedését a bélhámon. Elsősorban a E. coli, a Salmonella és a Campylobacter jelenlétét csökkenti a tápcsatornában.

Immunerősítő tulajdonságának köszönhetően fokozza a baromfi általános védekező képességét a betegségek ellen.

A CELMANAX használata hasznos segítség a gyógyszerfelhasználás csökkentésében.

             2.,Toxinkötő hatás.

A CELMANAX véd a Magyarországon előforduló, és kárt okozó gomba toxinok káros hatása ellen.

            3., Bélflóra karbantartó hatás

            4.,Termelés növelő hatás.

Az élesztő eredetű metabolitok növelik a táplálóanyagok emészthetőségét és javítják a takarmány-hasznosulást, egyes sejtfal összetevők pedig fokozzák a Lactobacilus és a Bifidobactérium számot a tápcsatornában (bélflóra stabilizáló hatás). Ennek köszönhetően növekszik a napi testtömeggyarapodás és javul a takarmány-értékesülés.

A CELMANAX kiegészítő nem hőérzékeny, jól granulálható termék!

Etetési javaslat baromfi részére:

Celmanax: 05 – 2 kg/tonna kész táp.

Celmanax SCP: 0,05 – 0,2kg / tonna kész táp.

Celmanax Liquid: 25-50ml/ 100 liter ivóvíz.

Kiszerelés:  Celmanax (száraz): száraz változat: 25 kg/doboz,

Celmanax Liquid: 2 x 9,5 literes kanna egy dobozban.

A CELMANAX SCP a Celmanax termék koncentrált változata. Hatóanyag-tartalma tízszerese a Celmanax kiegészítőnek.

Magas fokú töménysége miatt premix gyártók részére ajánljuk.

Hőstabil, a felhasználásával gyártott tápok granulálhatók hatóanyag-tartalom veszélye nélkül.

Használata minden állatfaj részére javasolt.

Felhasználási területeit lásd a Celmanax fejezetekben.

Etetett mennyiségek:

Általános szabály, hogy a Celmanax napi adagjainak a tized részét kell használni Celmanax SCP termékből.

Kiszerelés: 25 kg/dobozban, belül fólia béléssel.

 
 

Folyékony élesztő bázisú takarmány kiegészítő. Adagolása általában itatásos formában történik, ivóvízben, de etethető takarmányra locsolva, vagy egyes esetekben szájon át           közvetlenül adagolva.

Hatóanyaga megegyezik az AVOCEL hatóanyagával:

 1. Teljes dózisú élesztő kiegészítés.
 2. Toxinkötő hatás az élesztősejtfal enzimes feldolgozásának eredményeként.
 3. Káros baktérium fajokat elimináló hatás

Felhasználásának speciális előnye a folyékony állapotban rejlik, valamint olyan kannás kiszerelésében, ami könnyen és gyorsan használható az állattenyésztésben. Jól adagolható, szopókás itatókat nem tömöríti el.
A folyékony Celmanax Liquid használatára általában akkor kerül sor, mikor a száraz AVOCEL felhasználása valamilyen okból nem megoldható.

Szarvasmarháknál

 1. Igen jól használható borjúkori megbetegedések, elsősorban hasmenés megelőzésére, illetve a kialakult betegség gyógyítására. Ezen túl csökkenti a légzőszervi megbetegedések előfordulását is. Használata tejpótlóba keverve nagyon egyszerű.
 2. Tejelő teheneknél szájon át történő adagolásra (drench formájában). Amennyiben a bendő fermentáció serkentése vagy egy kialakult betegség miatt a bendő működésének helyreállítására van szükség, a szokásosnál nagyobb adagú Celmanax Liquid egyszeri, esetleg ismételt adagolásával a probléma jól orvosolható.
 3. Tejelő állományoknál a TMR felületére locsolt Celmanax Liqid ugyanolyan pozitív hatással bír, mint az AVOCEL használata (lásd AVOCEL leírás).

Sertéseknél

Folyékony Celmanax Liquid szájon át közvetlenül adagolható újszülött malacoknak. Ezzel segítjük a korai immunszegény állapotban a malacok természetes ellenálló képességének kialakulását, és általában csökkentjük a malackori megbetegedéseket.

Celmanax Liquid Malacok egészsége védelmében

Celmanax Liquid koca malac

Baromfiknál

A Celmanax Liquid itatási program nagyon jól használható baromfinál. Itatásával sok gyógyszer takarítható meg és védelmet nyújt olyan időszakban is, amikor élelmiszer biztonsági okokból a gyógyszer vagy a kokcidosztatikum nem használható.

Itatásának előnye a kevesebb megbetegedés, és az ebből származó alacsonyabb elhullás, jobb gyarapodás. Minden baromfi fajnál használható. A ludak különösen jól reagálnak a Celmanax Liquidben (vagy AVOCEL-ben) található élesztő kiegészítésre.

 

Mikrofeed Termékek

Szerves szelén és cink kiegészítés egy termékben

Az iparszerű körülmények között tartott állatok szelén szükséglete magasabb, mint amennyi a takarmányokban található. Elsősorban a jól felszívódó szerves szelénből van kevesebb a takarmányokban, minek következtében csökken az állatok termelése és gyengül a természetes ellenálló képességük. Az alacsony színvonalú szelén-ellátás további következménye, hogy csökken a húsban, a tejben  és a tojásban található szelén-tartalom is.

A szelén hasznosulása jobb, ha szerves, azaz metioninhoz kötött formában adagoljuk állatainknak. Így található meg a SeleZin-ben.
A hatékonyságát tovább növeltük azzal, hogy a szerves cinket is beépítettük a termékbe. Az új szelén kiegészítőről és annak hatékonyság javulásáról részletesebben a honlapunk Availa-Se termék leírásában olvashatnak.

A SeleZin egy komplett termék. Elsősorban kitűnő szelén forrás, de más kiegészítő anyagok is találhatók benne. Így a már említett Availa-Se mellett szerves cinket, rezet és huminsavat is tartalmaz, ami a termék termelésre gyakorolt hatását teszi kompletté.

Bővebb Információ a Termék felhasználásához itt olvasható:

Hőstressz hatása Kocákra & SeleZin

SeleZin és a gyógyszermentes takarmányozás

Selezin az Immunrendszer támogatására

Szerves Szelén kiegészítés Szárnyasoknak

Szerves Szelén kiegészítés Sertéseknek

Malacok születési súlya és az alom szóródása Szelezin

Lábvég betegségek megelőzésére

A DD Formula felhasználásának célja a lábvégeken előforduló betegségek, így a Dermatitis Digitalis és egyéb fertőző és nem fertőző betegségek kialakulásának megelőzése.

Használatának legfontosabb területe a megelőzés.

Ezen túl a DD Formula kiegészítés javítja a tehenek általános ásványi anyag ellátottságát, ezért etetésének pozitív hatása megnyilvánulhat a termelés más területén is, mint pl. szaporodásbiológiában, a gyulladásos betegségek csökkenésében, így a tőgy- a méhgyulladás területén is.

Sok esetben etetését célszerű már növendék korban elkezdeni.
Ennek oka a következő:
A DD (vagy Mortellaro betegség) első megjelenésének ideje üszőkorban van. Ilyenkor még nem okoz látványos sántaságot, de ha elhanyagoljuk, felerősödik, és ellés után erős lábvég fájdalom jelentkezhet.

A DD Formula már üsző korban visszafogja a betegség kifejlődését és ellés után kevesebb Dermatitis Digitalis betegség jelentkezik. Ha ezt idejében nem tesszük meg, akkor utána sokkal több, és makacsabb lábvég fájdalomra számíthatunk.

A telepi lábegészségügyi program fontos része a DD megelőzés üsző korban. Ha ezt elmulasztjuk, akkor a beellő üszők folyamatos fertőzést jelentenek a bennálló tehén állományra.

Adagolás:
A kívánt eredmény eléréséhez szigorú és pontos adagolásra van szükség. Az etetés pontos beállításához kérje szaktanácsadónk telepre adaptált javaslatát.

Bővebb Információ a Termékről itt olvasható:

Lábak karbantartására DD Formula és Availa Plus

Takarmány-kiegészítő szárazonálló és laktáló tehenek, valamint növendék üszők részére. A ZINPRO mikroelemek etetésének kedvező hatását magas dózisú vitaminokkal kombináljuk. Növendék korban történő etetése segít a felnevelés alatti és az ellés utáni lábvég megbetegedés megelőzésében, valamint a korai tőgygyulladás elhárításában.

Etetésének célja

Immunrendszer erősítése, gyulladásos betegségek visszaszorítása (tőgy- és méhgyulladás)
Lábvégek egészségi állapotának javítása
A szaporodásbiológiai funkciók működésének támogatása
A tejszintézis stimulálása biológiai kötésben lévő mikroelemek adagolásával.

Bővebb Információ a termékről itt:

Mineral Forte Komplett a Kíváló Üszőkért

A Koca Fertility Pak a kocák és kanok részére összeállított takarmány kiegészítő. Tartalmaz magas biológiai értékű mikroelemeket (aminosav-mikroelem komplexeket, gyártó: Zinpro Co.) valamint szelént.

Az intenzív termelés és az iparszerű tartási körülmények szükségessé teszik a jól felszívódó, a termelési és szaporodásbiológiai folyamatokba könnyen beépülő ásványi anyagok etetését. Ezt a szükségletet elégíti ki a Koca Fertility Pak.

Az immunrendszer hatékonyabb működésének következtében erősödik a kocák természetes ellenálló képessége és javul a vakcinázások hatékonysága.

Etetésének célja az immunrendszer erősítése és a szaporodásbiológiai teljesítmény fokozása. A termék etetésének további eredménye, hogy csökken a sánta kocák aránya.

Elérhető eredmények

 • Rövidül a választástól az ivarzásig eltelt napok száma
 • Kevesebb a visszaivarzó koca, a csoportok ivarzása egyöntetűbb
 • Fialásonként 0,2 – 0,5 db-al több malac
 • 0,3 – 0,5 kg-mal nagyobb választott malac
 • Kanoknál nagyobb fertilitás
 • Lábvégek egészségi állapotának javítása.

Bővebb Információ a Termékről itt olvasható:

      Szaporasági eredmények javítására

Gyógyszeres takarmányozás idején károsodik a bélflóra, aminek eredménye, hogy a gyógyszer befejezését követően visszatérnek a hasmenéses tünetek. Ennek oka, hogy a gyógyszer nemcsak a káros, de a hasznos bélflóra lakókat is elpusztítja.

Ezért a gyógyszerezés alatt, de legfőképp azt követően fontos a ColiStar adagolása. Használatának előnye azonban nemcsak állategészségügyi vonatkozású. A hasmenés megelőzésével és az immunrendszer erősítésével segíti az állatot a genetikai képességeinek kibontakozásában, és a táplálóanyagok jobb hasznosításában. ColiStar használatával a gyógyszerezés csökkenthető. Része egy gyógyszermentes takarmányozás kialakításának.

A ColiStar az AVOCEL továbbfejlesztett változata. Egyrészt megtartja az AVOCEL előnyös tulajdonságait, másrészt erősíti a bélhámot, a tápcsatornának azt a funkcióját, hogy a bélcsatornában lévő káros anyagokat (káros baktériumokat, azok toxinjait) kiszűrje, illetve az immunrendszert mozgósítsa azok semlegesítésére. Cél a nagyobb védelem

A ColiStar használatának célja:

(1) az egészséges bélflóra megtartása a (hasmenés elkerülése) a választás körüli időszakban,

(2) a bélflóra helyreállítása a gyógyszeres takarmányozást követő időszakban,

(3) süldő és hízó fázisban az emésztőszervi megbetegedések megelőzőse, és a gyarapodás fokozása. Cél a malackori emésztőszervi megbetegedések megelőzését és egy magasabb gyarapodás elérés.

Etetésének gazdasági eredményei

 • Növekszik a testtömeg-gyarapodás 6-10%-kal
 • Javul a takarmányhasznosulás 3-6%-kal,
 • 80-90 napos korban 1,5-2 kg-mal nagyobb testtömeg,
 • Csökken a gyógyszerezési költség.

Bővebb Információ a Termékről itt olvasható:

ZnO mentes Koca-Malac

Kocától a süldőig

A tojástermelés gazdaságosságát befolyásolja a tojáshéj szilárdsága, a törött tojások aránya, a tojáshéj külső megjelenése és a fogyasztói elégedettség.

Etetésének hatására

Az EggShell Plusz készítmény segíti a tojáshéj szilárdságának kialakulását és tetszetős megjelenését. Különösen idősebb tojó állományoknál a termékben található aminosav-mikroelem komplexek, kelátképző anyagok segítik a tojáshéj képződését és a szilárd héjszerkezet kialakulását.

Az EggShell Plusz használata hozzájárul a hosszabb termelési időszak fenntartásához. Használatának további előnye a jobb takarmány-értékesülés és a kisebb elhullás.

A Gyomor pH beállításához.
Elő kell segíteni a malac gyomor pH savas kémhatásának minél korábbi kialakulását. A
malac takarmányok összeállításánál figyelembe kell venni a malac takarmányok
„pufferkapacitását”, törekedni kell annak csökkentésére, hogy a gyomor pH a
választást követően minél korábban érje el az optimális (savas) értéket.

Az egészséges malacnevelés fontos feladata a gyomor- és bélbetegségek kialakulásának megelőzése.

Ennek fontos eleme, hogy a gyomorban olyan savas közeg alakuljon ki, amelyben a takarmány emésztődik, és nem romlik.

Ez csak egy alacsony (savas) pH érték mellett tud  bekövetkezni.
A tejtől leválasztott, jó étvágyú fiatal állomány gyomrában a szilárd takarmány pufferként működik, akadályozza a gyomor pH csökkenését. A magas fehérje-tartalmú és bizonyos ásványi anyagokat tartalmazó (pl.

meszet tartalmazó) takarmányok különösen akadályozzák a gyomor pH csökkenését.

Ezért olyan kiegészítőt alkalmazunk (Sanaphorce 104), ami nemcsak savanyít, hanem fölöslegessé teszi a lúgos hatású ásványi anyag használatát és ezen túl még baktericid hatású is.

A SanaPhorce 104 termék jól egészíti ki a ColiStar nevű takarmány kiegészítőnket.  E két termék kombinációja nyújtja a legjobb védelmet az enterális betegségekkel szemben.

Avocel 100 Plusz

 Szarvasmarhák egészségének támogatására szolgáló készítmény

Felhasználásának területei:

 • Immunrendszer erősítése (tőgy-, méh- és bélgyulladás esetén),
 • Hőstressz enyhítésére szolgáló készítmény
 • Lábvégek állapotának javítása

                Hatóanyagok:

Availa-Zn: cink-aminósav komplex

A legjobb biológiai hasznosulási tulajdonságokkal rendelkező cink kiegészítő, erős immunrendszer támogató tulajdonsággal.

Hatása a hám-eredetű szervek, így a tőgy, a méh, lábvégek és a külső hám minőségének javulásában nyilvánul meg.

Celmanax: Élesztő és Prebiotikum.

Támogatja az emésztőrendszer működését, csökkenti az acidózis veszélyt és elősegíti a normális bendő- és bélflóra  fenntartását.

Gomba toxinok hatását semlegesíti.

A rosszul erjedt takarmányok etetéséből származó káros hatásokat csökkenti.(pl. Clostridium terhelés).

Huminsav:

Természetes immunerősítő és bélflóra stabilizátor.

Hatóanyagok: cink 8.000mg/kg (cink-aminosav komplex),élesztő, élesztősejtfal kivonat (MOS, ß-glükánok, mannán, mannán-oligoszacharid).

Etetési javaslat és bővebb termékleírás:

Avocel 100 Plusz

Gyógyászati Segédeszköz

Adaptarap , egy kötszer, ami magától leoldódik

Az Adaptarap megjelenését tekintve fóliára emlékeztető lábvég kötöző anyag.

Jellemzője, hogy magától leválik a lábvégről (biológiai lebomlás), nincs szükség az állat ismételt rögzítésére, és a kötszer mechanikus eltávolítására.

Az Adaptarap a felhelyezést követő 2-4 napban természetesen módon feloldódik és leválik a lábakról a padozatot borító víz- és hígtrágya fedettségtől függően.
A nedvesség határozza meg az Adaptarap oldódási sebességét.
A vastagabb kötözés (többször áttekerve a lábak körül és a lábujjak között is) növeli a kötöző fólia fennmaradási idejét a lábakon.
Tippek az alkalmazáshoz :

 • Az alkalmazás során tekerje a fóliát a lábujjak közé is. Ez segíti a fólia jobb rögzítését.
 • A tekercselés befejezése után nedvesítse meg vízzel a fólia végét, és enyhe nyomás hatására egymáshoz tapadnak.
 • Anyag tulajdonságai:  
 • Átlátszó ,
 • Oldható multipolimer lábfedő

Kiszerelés:

 • Az Adaptarap három tekercset tartalmazó tasakba csomagolva kerül forgalmazásra.
 • Méretek tekercsenként: 10 m x 120 mm (hossz x szélesség)
 • Minden tekercs általában 5-6 pata betekerésére elegendő (1,5-2 méter patánként)
KÉRDÉSE VAN TERMÉKEINKKEL KAPCSOLATBAN?

Forduljon hozzánk bizalommal!

1997 óta a takarmányozási és állategészségügyi feladatok szolgálatában…

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights