Sertés

Termékek sertések részére

A modern technológiák, a finomabb szervezet, a magasabb szaporasági teljesítmény hatására érzékenyebbé vált a sertés a tartási- és főleg a takarmányozási körülményekre. Gyakrabban fordulnak elő egészségügyi problémák is.

A magas termelés kibontakozásához javasoljuk a speciális ásványi anyagokat és élesztő származékokat tartalmazó takarmány kiegészítőinket. Ezek a kiegészítők kifejezetten a sertés megnövekedett igényeihez kerültek kifejlesztésre és figyelembe veszik azt a gyakorlati tapasztalatot, hogy a tápokból ezek a fontos kiegészítők gyakran hiányoznak.

Sertés termékeinket a következőkben soroljuk fel. Részletesebb termékismertető a Termékeink fejezetben található.

Ajánlott Termékeink

Korcsoportok szerint :

Koca , Kan és Süldő állomány

A kocák és a kanok intenzív termelését támogatják a különböző takarmánykiegészítőink. Ezek a termékek növelik a kocák életteljesítményét és a fokozzák a született malacok vitalitását.

Kiegészítőinket két csoportba soroljuk:

Egyik része az intenzív termeléshez szükséges ásványi anyagok pótlására szolgál.

A mai genetikához, termelési színvonalhoz olyan ásványi anyag ellátás szükséges, ami a hagyományos szervetlen termékeket tartalmazó premixekből hiányzik. Ezek pótlására szolgálnak a SeleZin és a Koca Fertility Pak vevű termékeink.

Termékeink másik része a betegségekkel szembeni természetes ellenálló képesség növelésére, a bélflóra egyensúlyának megtartására, és a takarmányokban található káros (toxikus) anyagok semlegesítésére szolgál. Ezek a termékek a Celmanax nevű termék családra épülnek.

Részletes tájékoztató itt olvasható:

Celmanax Liquid kocáknak & malacoknak

Avocel és Celmanax Sertéseknek

Koca Fertility Pak

Szerves Szelén kiegészítés Sertéseknek

Hízók gyarapodásának növelése

Termékek hízók részére

Légzőszervi megbetegedések ellen: Availa-Zn (Cink)

Egyes telepeken a hízó kiesések egyik fontos kiváltó oka a légzőszervi megbetegedés, ami sokszor visszavezethető a légcsere és a zsúfoltság problematikájára, az elöregedett épületekre, vagyis olyan tényezőkre, amelyek komolyabb beruházás nélkül nem javíthatók.

Ilyen telepekre javasoljuk az Availa-Zn kiegészítő használatát.

Az Availa-Zn nem cinkoxid, és a használata engedélyezett. Hatásmechanizmusa a cinkoxidtól teljesen különböző, nem annak helyettesítésére szolgáló készítmény. Felhasználást mindössze 40mg/kg mennyiségben javasoljuk.

A cink általános immunerősítő hatással rendelkezik, és ezen kívül javítja a hámfelületek minőségét, integritását is. Az Availa-cink aminosavhoz kötött cink-komplexet tartalmaz, ami a forgalomban lévő leghatékonyabb cink kiegészítő.

Etetésnek célja: immunerősítő és hámvédő hatás.

Az Availa-Zn jól alkalmazható ileitis megbetegedések megelőzésére, a kártétel csökkentésére.

Az Availa-Zn etetését 0,35-0,4 kg/tonna késztáp mennyiségben javasoljuk végezni hízó állománnyal, főleg ott, és abban a korban, amikor az egészség ilyen irányú támogatására különösen szükség van.

Takarmány értékesülés (takarmány fajlag) javítására: ColiStar

A ColiStar javítja a takarmányok értékesülést, csökken a fajlagos takarmányfelhasználás.

Ezt a hatást a bélflóra egyensúlyi állapotának fenntartásával, és a jobb felszívódási folyamatok biztosításával éri el.

Bekeverési arány: 1-2 kg/tonna kész táp.

Ajánlott Termékeink: Availa Cink , Colistar

Malacok egészségének védelme

Az alábbi malac takarmányozási programmal jelentősen csökkenthetők, vagy akár el is hagyhatók a malac takarmányok enterális betegségek elleni gyógyszerezése.

Mi a program lényege?

Ahhoz, hogy életerős és a betegségeknek ellenálló malac állományt neveljünk fel, a hagyományos takarmányozáson felül a következő feltételeknek kell teljesülnie:

1.,Kocák felkészítése fialásra – Celmanax

Megfelelő születési súly és a kiegyenlített alom nagyban segíti a gyógyszermentes  takarmányozás sikerét.

A kocák egészsége és a született malacok vitalitása a Celmanax (vagy Avocel) takarmány kiegészítővel tovább fokozható.

Csak megfelelő súlyban és egészségi állapotban született malactól várhatjuk azt a képességet, hogy gyógyszer nélkül megbírkózzon az iparszerű tartási körülményekkel.

2.,Malacok immunitásának erősítése – Colistar  Baktericid hatású, immunerősítő és toxinkötő tulajdonságokkal rendelkező takarmány kiegészítő etetése a malac állománnyal az ellenálló képesség megtartására / fokozására céljából.

3.,Gyomor pH beállítása – SanaPhorce 104

Elő kell segíteni a malac gyomor pH savas kémhatásának minél korábbi kialakulását. A malac takarmányok összeállításánál figyelembe kell venni a malac takarmányok „pufferkapacitását”, törekedni kell annak csökkentésére, hogy a gyomor pH a választást követően minél korábban érje el az optimális (savas) értéket.

Ennek a 3 feltételnek a teljesülése nagyban hozzájárul a csökkentett vagy gyógyszer nélküli malac takarmányozáshoz.

Részletes tájékoztató itt olvasható:

Gyógyszermentes takarmányozás

Celmanax Liquid használata a Malacok egészsége védelmében

Toxinkötés

 

Takarmány toxinok megkötésére, azok kártételének csökkentésére szolgáló készítmény.

Az MT-Max toxinkötő a takarmányban lévő toxinok széles spektrumát semlegesíti.

Élesztő sejtfal eredetű anyagokat, glükánokat, ásványi származékokat, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek semlegesítik a takarmányokban előforduló toxinokat.

Olyan hatóanyagot tartalmaz, mely segíti a bélfal eredeti szerkezetének megtartását toxinos takarmány etetése esetén is. Ezzel a természetes szűrő megőrzésével gátolja a toxinok és más káros anyagok belépését a véráramba. és a különböző szervrendszerekbe.

Hatások:

1., Csökken a toxin veszély, legyen az szántóföldi vagy raktári eredetű penészgomba eredetű.

2., Szövetkárosodások megelőzése, enyhítése.

3., Támogatja a bélflóra fennmaradását.

Kinek ajánljuk?

Azoknak a telepeknek, ahol toxin-tartalmú takarmányok etetése valószínűsíthető, és ezek gondot okoznak a szaporodásbiológiai mutatók alakulásában, a takarmány fogyasztásban és értékesülésben, vagy egyéb gazdasági és állategészségügyi problémák megjelenésében.

Részletes információ a termékről itt olvasható:

Mt-Max felhasználás Sertések részére

Ajánlott Termékünk:        MT-Max

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights