Hírek

MT-MAX, mint Toxinkötő

 

MT-MAX
A TAKARMÁNYOKBAN TALÁLHATÓ MIKOTOXINOK MEGKÖTÉSÉRE

Egy globális felmérés alapján a takarmányminták 85%-ában volt valamilyen fokú toxin terheltség. A mintákban található gabonaszemekben legalább egy fajta mikotoxin megtalálható volt. Nincs ez másképp hazánkban sem.

Kinek ajánljuk:
Azoknak a szarvasmarhatelepeknek, ahol megjelennek különböző toxinok a takarmányokban, és gondot okoznak a szaporodásbiológiai mutatók alakulásában, a tejtermelésben és egyéb gazdasági-állategészségügyi problémák formájában. (Gondolunk akár az Aflatoxin szennyezettség miatt át nem vett tejre.)
Etetésének célja:
Alkalmas az Aflatoxin, a Trichotecén-vázas toxinok (DON,T2), a Zearalenon, a Fumonizin és az Ochratoxin takarmányokban levő magas koncentrációjának mérséklésére.
Az MT-MAX alkalmazása fontos, ha nem szeretnénk azt, hogy a gombák által termelt toxinok problémát okozzanak az állományban, legyen szó borjakról, üszőkről, vagy pedig a legnagyobb kockázatot magukon hordozó, termelő csoportokról, tehenekről.

Adagolása:
30-50 g/nap/állat (A takarmányok toxinterhelési értékétől függően, illetve a tejben levő Aflatoxin mennyiségétől függően.)

Miért is szükséges? Miért jó választás?

Ha a takarmányok toxinterheltsége magasabb, mint a határérték, legyen az a toxin szántóföldi, vagy pedig raktári penészgombák által termelt toxin, akkor erősen javasolt valamilyen toxinkötő készítmény etetése.
A toxinkötők alkalmazása során felmerülő kérdések, problémák: 1. A kizárólag agyagásvány tartalmú toxinkötők nem csak a toxinokat kötik, hanem az állatok számára fontos nyomelemeket, vitaminokat is, azonban az áruk kedvező. 2. Ha a toxinkötő termék nem csak agyagásvány tartalmú, hanem egyéb olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek kötik a káros toxinokat, akkor az a termék viszont eléggé költséges 1 takarmányozási napra vetítve.

Az MT-MAX ezzel szemben egy összetett, szerves alapanyagokat és agyagásványt is tartalmazó termék, ezért hatásmechanizmusa kiváló, költsége pedig messze alacsonyabb, mint a ma piacon levő egyéb termékek! Ezt garantáljuk!

KÉRDÉSE VAN TERMÉKEINKKEL KAPCSOLATBAN?

Forduljon hozzánk bizalommal!

1997 óta a takarmányozási és állategészségügyi feladatok szolgálatában…

Scroll to Top
Verified by MonsterInsights